EU valet och risken med frihandelsavtalet TTIP

Nu är vi inne på dom sista dagarna i EU-valet. Vi inom Vänsterpartiet försöker bland annat lyfta riskerna med TTIP vilket kan leda till stämningar från privata bolag efter demokratiska beslut i Sverige.
Ja säg om vi bestämmer oss för att förbjuda alkoholreklam i tv, då kan vi bli stämda på enorma summor av ett stort bolag i USA som känner att dom kan förlora försäljning på vårt demokratiskt fattade beslut.
När man sätter demokratin på spel för att gynna privata bolag så har det gått alldeles för långt, Reinfeldt med andra i Alliansen går ut och försvarar detta.
Det anser jag är direkt illojalt mot nationen och folket.
Även GMO grödor osv får fritt fram i Sverige, vilket känns mycket illa.
Genetiskt modifierat vete (GMO wheat) innehåller en enzymhämmare som innebär att när vetet konsumeras misstänks kunna ge allvarliga leverskador. Upptäckten har gjorts av molekylärbiologen Jack Heinemann vid Universitet i Canterbury i Australien.http://newsvoice.se/2012/09/13/ny-forskning-genmodifierat-vete-kan-ge-allvarliga-leverskador/

En  studie vid universitet i Caen var topphemlig. Forskningen visade att råttor som enbart fötts upp med GMO-odlad majs fått cancer i dubbel så hög utsträckning som råttor som inte äter genmodifierad majs.
“Professor Gilles-Eric Séralini, som lett undersökningen, förklarar att sjukdomen drabbat hanar i levern och njurarna, medan honor fått tumörer i brösten. Undersökningen har utförts på 200 råttor och har pågått i två år.
Séralini uppger att tumörerna uppkom redan efter 4 månader.
– Nu måste man ifrågasätta varför myndigheterna godkänt GMO i vår mat, säger han till media.  Enligt fransk press ska den genmodifierade majsen komma från företaget Monsanto.”
Det är bara 2 forsknings exempel av många på hur illa GMO grödor kan slå mot befolkningen. Tänk till gott folk, låt inte högern riskera vår natur, hälsa och demokrati.
Så gå till valstugorna och gör ett val som är genomtänkt!!

http://f4.nu/vad-tycker-partierna-gmo-fragan/

http://www.kostdemokrati.se/nyheter/2012/04/10/studie-epa-godkanda-gmo-insektsgifter-dodar-bin-och-fororenar-hela-livsmedelskedjan/

Bin,, GMO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s