Skrämmande utveckling!

Holding Hands
Nu har vi sett resultatet av EU valet, visst blåser det vänstervindar vilket är glädjande.
Men konstigt nog även högerextrema både i Sverige och övriga Europa, vi ser rasistiska SD plocka hela 9,7%.
Detta trots att dom här i Sverige i praktiken varit stödparti till Alliansen och ökat klassklyftorna, sänkt skatten mest för dom redan rika, och vård, omsorg och skola raseras pga otillräckliga satsningar.
SD låtsas i debatten vara arga på Alliansen för dom känner av hur missnöjet kokar, men att dom genom åren har röstat med Regeringen i 80-91% av fallen visar hur falska och beräknande dom är i sin framtoning.
Vad är det som gör att någon ens kan tänka tanken att rösta på SD kan man undra, SD har röstat emot förstärkningar i arbetsrätten, emot stärkt a-kassa, emot arbetare i flera frågor, emot kvinnors rättigheter, emot solidaritet och sammanhållning.

Jag tror inte att alla SD:s väljare är rasister eller ens förstår att partiets åsikter, värderingar är rasistiska. Ja det är nog även så att en majoritet av SD väljare inte ens vet om hur dom röstat i olika frågor.
Jag tror att många känner hopplöshet i ett allt hårdare samhälle och man söker då lätta lösningar, SD låtsas ha dessa enkla lösningar och paketerar in det i ett glittrigt papper för att det ska se bra ut.
Att innehållet luktar riktigt illa och skadar Sverige förstår man kanske inte alltid så lätt.

Vi alla måste motarbeta rasism, vi måste motarbeta felaktiga upppgifter från SD och dess anhängare, vi måste värna omtanke, solidaritet och sammanhållning för då får inte dessa krafter näring.

Vi måste lyfta fram dessa mörkerkrafter i ljuset, vi måste lyfta fram deras rasistiska åsikter, vi måste lyfta fram hur dom röstar i praktiken.

Vi måste stå emot denna utveckling tillsammans!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s