Bite Back,,,,

Mats Reimer har i DN, Aftonbladet och i otaliga artiklar och inlägg i sin blogg attackerat borreliasjuka, forskare och läkare som tillhör organisationen ILADS, vilket är en organisation med flera tusen läkare, forskare, specialister som driver utvecklingen gällande fästinginfektioner framåt. Reimer är en Läkare som inte vill ha förändringar oavsett om nyare forskning visar att det behövs.
Han säger att det är ovanligt med co infections och att det är högst osannolikt att ha flera infektioner samtidigt. Ja här i Sverige så kollar man inte efter andra fästinginfektioner normalt, men utomlands så finns studier som visar att en majoritet med långvarig, persisterande borrelia ofta har flera infektioner samtidigt.

Vi är tusentals som blir svikna av vården efter för kort behandling eller ingen behandling alls, Mats Reimer som är en barnläkare har inget kunnande eller förståelse för att en infektion som kan drabba hela kroppen också kan behöva längre behandling än 10-14 dagar med antibiotika.
Men i nästa stund så ger många läkare AB i 3-6 månader för svår acne, vilket är en lättare hudinfektion där man inte som med borrelia riskerar handikapp och död.
Över 77 studier visar att borrelia kan vara peristerande, alltså kvarvarande efter kort antibiotikakur.

Mats Reimer är med i organisationen Vetenskap och Folkbildning, vi har sett andra skriva om att dom går läkemedelsindustrins vägnar, är det därför han kommer med så dåligt underbyggda påståenden och så hårt driver en linje där vi ska låsas fast i diagnoser som i många fall är felaktiga. Vi är många som likt mig fått flera felaktiga diagnoser av Svensk vård, men sen blivit friska av lite längre behandling av borreliaspecialister. I nästan samtliga länder i EU utom i Sverige så finns det specialistkliniker för fästinginfektioner.
Tusentals blir friska eller mycket bättre efter borreliaklinikernas diagnotisering och behandling, men har innan fått diagnoser som MS, Fibromyalgi, RA, ME/CFS osv av Svensk vård. Finns studier som stödjer att borrelia kan vara en av flera infektioner som ligger bakom allvarliga diagnoser, borrelia kallas den stora sjukdomsimitatören av en anledning.
Men barnläkaren Reimer sitter i lilla ankdammen Sverige och tror sig kunna mer än alla andra. Ingen omtanke om alla dom som de facto fått felaktiga diagnoser och nu går på otaliga mediciner, att som läkare så starkt ifrågasätta sjuka som konstaterats ha borrelia via flertalet tester visar på empatibrist och rena dumheter, ja så gör Reimer på sin blogg.
Han tycker att kronisk borreliainfektion bäst botas med KBT. Viken annan läkare vill bota svåra infektioner med KBT?
Reimer och hans gelikar har blivit inbjudna till konferensen i Norge (Norvect) om fästinginfektioner där Världens mest framstående specialister delar med sig av sitt kunnande och sin forskning, han vågade inte delta.
Sluta sprida myter Reimer, borrelia har slagit sönder många liv pga läkare som dig.
Barnnläkaren Mats Reimer sprider myter och är ovetenskaplig gällande borrelia.

MR ”Får man sjukdomen är självläkning vanligt.”
Vetenskapen säger ”When untreated, 60% of cases may develop “late” Lyme disease with joint pain and arthritis.”
Review Lyme disease.
Steere AC
N Engl J Med. 2001 Jul 12; 345(2):115-25.

MR ”Även om fästingar ibland bär på flera smittor förutom borrelia (som tbe, babesia eller anaplasma) är det tack och lov sällsynt att en patient drabbas av två samtidiga infektioner.”
Vetenskapen säger ”Tickborne coinfections confirmed by serological testing were reported by 53.3% of respondents: 23.5% reported at least one co-infection and 29.8% reported two or more co-infections. More specifically, 32.3% of respondents reported laboratory confirmed diagnosis with Babesia, 28.3% with Bartonella, 14.5% with Ehrlichia, 4.8% with Anaplasma, 15.1% with Mycoplasma, 5.6% with Rocky Mountain Spotted Fever, and 0.8% with Tularemia. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3976119/

MR ”Långa behandlingar, eller samtidig behandling med flera olika antibiotika är onödig och ökar risken för biverkningar och resistensutveckling. Borreliainfektion i nervsystemet ger ibland kvarstående skador som kan ge upphov till betydande besvär, men de kan inte behandlas med ytterligare antibiotikakurer.”
Vetenskapen säger ”Mean duration of symptoms was 9.5 years (range 1 – 40 years). The treatment was adapted to the individual case according to clinical response. Long term antibiotic therapy was initiated and patients were treated continuously for at least 6 months, in some cases several years of intermittent therapy was administered. About 38,8% of the patients experienced full remission of symptoms while about 56,7% reported a significant improvement, 5,6% of patients were deemed
refractory to therapy.”

http://www.grin.com/en/e-book/166179/prolonged-antibiotic-therapy-in-pcr-confirmed-persistent-lyme-disease

Länk till mer info om hur Reimer arbetar i andra frågor. http://www.aldreboendeguiden.se/branschnytt/artikel/id/523283/0092CE8F-617E-7116-B021-CFE4CD485AE0/barnlakaren-mats-reimer-och-eli-lillys-stratterastudie
”Inblandade psykiatriker och barnläkare – alla med sekretessavtal med Eli Lilly – har tigit om bolagets falska och bedrägliga marknadsföringsbudskap, som i pressreleasen från 2007. Det gäller i högsta grad den skenbart oberoende kolumnisten och barnläkaren Mats Reimer som haft alla chanser i världen att göra upp med läkemedelsbolagets kriminella agerande. Det bör påminnas om att Eli Lilly 2009 slog nytt världsrekord i kriminell verksamhet när man dömdes att betala 9 200 000 000 kronor (1,4 miljarder dollar). [2] Det var samma år som den svenska Stratterastudien, helt i skymundan utan några pressreleaser, publicerades i European Child & Adolescent Psychiatry, med Mats Reimer som angiven prövare. [3]”

Dagens Medicin måste ta sitt ansvar och stoppa direkta felaktigheter från Reimer, ska dom fortsätta att skydda han under sina vingar så får dom förvänta sig minskad trovärdighet.

Er ödmjuke kämpe för en bättre borreliavård.
Benny Sellberg

BeFunky_20140513_100258.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s