Huvudvärk, yrsel, ont i kroppen och en enorm trötthet

Ja så börjar ofta helvetet med infektionen borrelia för många. Dom flesta vet inte om att dom ens haft en fästing på sig, endast runt 30% får det klassiska bulls eye märket (erythema migrans).
Förstår att det kan vara svårt att diagnostisera när testerna som finns är så opålitliga, men med en duktig, lyhörd och vaken läkare så ska man ganska fort kunna få rätt diagnos.
Får man behandling i tid så kan man klara sig med en kort antibiotika behandling, går man i flera månader, år utan behandling så är risken stor att man utvecklar kronisk borrelia och då behövs ofta en mer aggressiv antibiotika behandling.
Utan behandling så blir man sakta sämre och sämre, många är vi som gått runt i vården under många år utan att få annat än symtomlindrande mediciner på en massa felaktiga diagnoser.
Ofta diagnoser som MS, Crohns, RA, ME, Fibro, Sköldkörtelproblem, Svår migrän, neuropatisk smärta osv.
Att söka orsak till hälsoproblem/symtomdiagnoser verkar inte prioriterat tyvärr.
Ni som misstänker att era problem kan komma av fästingsjukdomar måste stå på er och övertydligt förklara symtom, historia som att ni varit i naturen vid vatten, att ni har hundar som kanske ligger i soffan, säng osv. Är man i större mån utsatt av fästingar så ökar ju risken för infektion vilket alla läkare borde förstå.
Säger läkaren att det självläker så har han rätt, det kan göra det men kan lika gärna bli mycket värre och vem vill ta den risken?
Det finns människor som dött av fästingsjukdomar pga vissa läkares nonchalans, okunskap. Ja även patienter som tagit upp att dom misstänker borrelia för att dom haft flera fästingar som suttit fast på dom har skickats hem utan åtgärd.
Att bli handikappad och riskera att dö för att läkaren är okunnig och nonchalant är inte okej i ett modernt samhälle.
Stå på er och låt det inte gå för lång tid, för det kan gå riktigt illa.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12425490.ab
http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2352178
http://www.aftonbladet.se/halsa/article12436947.ab

019

// Benny Sellberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s