Att festa loss på andras bekostnad..

Vi i Sverige har haft mycket att vara stolta över, men något har hänt, något som känns mycket dystert och skrämmande.
Ïnkomstskillnaderna mellan män och kvinnor har ökat med 40% på 7 år. Inkomstklyftorna ökar snabbast i Sverige av OECD:s 34 länder, samt skolresultaten rasar. Det är svårt att få äldreboende när antalet platser har minskat kraftigt, 82% av kvinnor som går i pension är dessutom fattigpensionärer.

Vi har också fått en kraftigt försämrad vård, och försämrade trygghetsförsäkringar vilket slår sönder människor.

Det sorgliga är att vi valt fram politiker som skapat en privatiseringshysteri och understött en girighet och egoism som i grunden skadar Sverige.

Ja senaste snart 8 åren så har detta snurrat på än snabbare där vårt gemensamt uppbyggda sålts ut till riskkapitalister, ofta belägna i skatteparadis.

På det så har sjuka, arbetslösa med direkta försämringar fått betala kalaset med orättvisa skattesänkningar.

Ja det är alltså ett kalas som utsatta betalar för genom att få sämre vård, äldreomsorg som inte håller måttet, lägre ersättningar eller genom att bli utsparkade från försäkringarna.

Att festa loss på andras bekostnad gör vårt Sverige kallt och obehagligt och undantrycker vår känsla för solidaritet och att vi alla behövs. Detta har varit en mycket medveten politik för genom att dra sönder Sverige så att alla känner otrygghet och rädsla så blir det lätt att man bara bryr sig om sitt.

Vad vill vi ha för samhälle?

Undersökningar visar att vi vill ha en trygg och bra välfärd, vi vill ha minskade klassklyftor och ett samhälle där vi solidariskt håller ihop. Vi vill att våra barn ska får en skola där dom mår bra och lär sig allt dom behöver för framtiden. Vi vill att det ska ett bli mer jämnställt samhälle där inte kvinnor missgynnas på något vis.

Vi kan uppnå allt detta om vi ser till att välja in politiker, partier som verkligen brinner för att återställa och göra vår välfärd bättre och starkare, där rättvisa, omtanke, solidaritet och jämställdhet är högst på agendan.

// Benny Sellberg

BeFunky_028.jpg

2 thoughts on “Att festa loss på andras bekostnad..”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s